Posted on: 24 januari 2024 Posted by: Nails Comments: 0
Acrylnagels wat zijn het?

Acrylnagels wat zijn het?

Acrylnagels zijn kunstnagels die worden gemaakt door acrylpoeder en vloeistof te combineren. Het is een populaire techniek in de nagelverlengings- en nagelverstevigingsindustrie, vaak gebruikt in nagelsalons. Hier is een overzicht van het proces en de kenmerken van acrylnagels:

Proces van het zetten van acrylnagels:

Acrylnagels wat zijn het?
 1. Voorbereiding van de natuurlijke nagel: De nagelstylist begint met het reinigen en voorbereiden van de natuurlijke nagel door de nagelriemen terug te duwen en de nagelplaat glad te maken.
 2. Applicatie van de tips (optioneel): Als de klant nagelverlenging wenst, kunnen kunstmatige nageltips worden aangebracht om de gewenste lengte te creëren.
 3. Applicatie van de acryl:
  • De nagelstylist doopt een penseel in de vloeistof (monomeer).
  • Het penseel wordt vervolgens in het acrylpoeder gedoopt, waardoor een balletje ontstaat dat op de nagelplaat wordt aangebracht of gemodelleerd.
  • Het acryl hardt uit door blootstelling aan de lucht.
 4. Vormgeving en vijlen: Nadat het acryl is uitgehard, vormt de nagelstylist de nagel met behulp van vijlen. Dit omvat het vormgeven van de lengte, het creëren van de gewenste vorm en het polijsten van het oppervlak.
 5. Afwerking: Ten slotte wordt de nagel afgewerkt met een topcoat of nagellak, en eventueel worden decoraties toegevoegd naar de wens van de klant.

Kenmerken van acrylnagels:

 1. Duurzaamheid: Acrylnagels staan bekend om hun duurzaamheid en stevigheid. Ze kunnen langer meegaan dan sommige andere kunstnagelopties.
 2. Veelzijdigheid: Acrylnagels zijn veelzijdig en kunnen worden aangebracht voor zowel nagelverlenging als versteviging van natuurlijke nagels.
 3. Snel uithardend: Het acryl hardt vrij snel uit, waardoor het een populaire keuze is voor nagelstylisten die efficiënt willen werken.
 4. Aanpasbaarheid: Acrylnagels kunnen worden aangepast in termen van lengte, vorm en kleur, waardoor klanten een breed scala aan ontwerpen kunnen kiezen.

Het is belangrijk op te merken dat het zetten van acrylnagels vaardigheid en ervaring vereist. Daarom wordt aanbevolen om naar een professionele nagelstylist te gaan voor het verkrijgen van acrylnagels.