Posted on: 25 januari 2024 Posted by: Nails Comments: 0
ribbels

Hoe kom je aan ribbels in je nagels?

Ribbelen in de nagels kunnen om verschillende redenen voorkomen en worden vaak geassocieerd met de gezondheid van de nagels of externe factoren. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken van ribbels in de nagels:

  1. Leeftijd: Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze merken dat hun nagels meer ribbels ontwikkelen. Dit is vaak een normaal onderdeel van het verouderingsproces.
  2. Nageltrauma: Fysiek trauma aan de nagels, zoals stoten of stoten, kan leiden tot ribbels. De nagelmatrix (de onderliggende weefsel die nagelgroei produceert) kan tijdelijk beschadigd raken, wat resulteert in ribbelsen op het oppervlak van de nagel.
  3. Ziekten en aandoeningen: Sommige ziekten en gezondheidsproblemen kunnen de gezondheid van de nagels beïnvloeden en ribbelen veroorzaken. Voorbeelden zijn psoriasis, eczeem, alopecia areata en bepaalde nagelaandoeningen.
  4. Voedingsdeficiënties: Een gebrek aan essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en eiwitten, kan invloed hebben op de gezondheid van de nagels en ribbels veroorzaken.
  5. Nagelbijten: Gewoonten zoals nagelbijten kunnen de nagels beschadigen en leiden tot onregelmatigheden en ribbelen.
  6. Chemische blootstelling: Blootstelling aan agressieve chemicaliën, zoals nagellakremovers of schoonmaakmiddelen, kan de nagels beschadigen en ribbelsen veroorzaken.
  7. Medicijnen: Sommige medicijnen kunnen bijwerkingen hebben die de nagelgezondheid beïnvloeden en ribbels veroorzaken.

ls je merkt dat je nagels ribbelen hebben en je je zorgen maakt over de oorzaak, is het raadzaam om een arts of een dermatoloog te raadplegen. Zij kunnen helpen bij het identificeren van de specifieke oorzaak en het bieden van passend advies of behandeling indien nodig. Over het algemeen is het belangrijk om de nagels voorzichtig te behandelen, voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen aan te pakken. Een dermatoloog is een medisch specialist die gespecialiseerd is in huidaandoeningen, inclusief nagelproblemen. Een dermatoloog kan de ribbelen in je nagels beoordelen, de mogelijke oorzaken identificeren en de juiste diagnose stellen.

Alles voor je nagels vind je bij GM Nails Webshop.