Posted on: 5 maart 2024 Posted by: Nails Comments: 0

Alles voor je nagels

Wat heeft een nagelstylist(e) allemaal nodig? om zijn werk te doen!

Een nagelstylist(e) heeft verschillende tools en producten nodig om professionele nagelbehandelingen uit te voeren. Hier zijn enkele van de essentiële items die een nagelstylist(e) vaak gebruikt:

 1. Nagelvijlen en -buffers: Om de nagels te vormen en glad te maken.
 2. Nagelknippers en -tangen: Voor het knippen en vormgeven van nagels.
 3. Nagellak en nagellakremover: Voor het aanbrengen en verwijderen van nagellak.
 4. Nagelriemolie: Om de nagelriemen te hydrateren en te verzorgen.
 5. Nagelriemduwers: Om voorzichtig de nagelriemen terug te duwen en te verzorgen.
 6. Basecoat en topcoat: Voor het beschermen van de nagels en het verlengen van de levensduur van de nagellak.
 7. Nagelverlengings- en verstevigingsproducten: Zoals gel, acryl of polygel voor het verlengen en verstevigen van de nagels.
 8. UV- of LED-lamp: Om gelnagellak uit te harden.
 9. Penselen: Voor het aanbrengen van nagellak, gel, acryl en nail art.
 10. Desinfectiemiddelen: Om instrumenten en werkoppervlakken schoon te houden en te desinfecteren.

Dit zijn slechts enkele van de basisbenodigdheden voor een nagelstylist(e). Afhankelijk van de specialisatie en voorkeuren van de nagelstylist(e) kunnen er nog andere tools en producten worden gebruikt.

Zijn er verschillende soort UV- of LED-lamp?

Ja, er zijn verschillende soorten UV- en LED-lampen die worden gebruikt in de nagelindustrie voor het uitharden van verschillende soorten nagelproducten, zoals gelnagellak, gel- en acrylnagels. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen UV- en LED-lampen:

 1. Lichtbron: UV-lampen gebruiken lampen die ultraviolet (UV) licht uitstralen, terwijl LED-lampen licht emitterende diodes (LED’s) gebruiken om licht uit te stralen.
 2. Uithardingstijd: Over het algemeen hebben LED-lampen een kortere uithardingstijd dan UV-lampen. LED-lampen kunnen nagelproducten sneller uitharden, soms in slechts enkele seconden per laag, terwijl UV-lampen meestal meer tijd nodig hebben, vaak tussen de 2-3 minuten per laag.
 3. Levensduur: LED-lampen hebben over het algemeen een langere levensduur dan UV-lampen. LED’s hebben minder neiging tot slijtage en gaan vaak duizenden uren mee voordat ze moeten worden vervangen, terwijl de lampen in UV-lampen na verloop van tijd kunnen verzwakken en moeten worden vervangen.
 4. Warmteproductie: LED-lampen produceren over het algemeen minder warmte dan UV-lampen, waardoor ze comfortabeler zijn voor de klant tijdens de behandeling.
 5. Energieverbruik: LED-lampen verbruiken over het algemeen minder energie dan UV-lampen, wat kan resulteren in lagere operationele kosten op de lange termijn.

De keuze tussen een UV- of LED-lamp hangt vaak af van de voorkeur van de nagelstylist(e), de gewenste uithardingstijd en de soort nagelproducten die worden gebruikt. Sommige nagelproducten kunnen bijvoorbeeld specifiek zijn ontworpen om beter te werken met UV- of LED-lampen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een lamp.