Posted on: 10 januari 2024 Posted by: Nails Comments: 0
Cursus gelnagels

Met een cursus gelnagels en acrylnagels zetten leer je een aantal basisvaardigheden om te leren hoe je op de correcte manier deze nagels moet aanbrengen. Daarnaast leer je over de verschillende designs en vijltechnieken. Dit kan zowel voor professionals of voor als je aan huis aan de slag wilt gaan. Cursussen kunnen meerdaags zijn of een paar uur. Ook al wil je niet per se aan de slag als professional, een cursus kan een heel gezellig middagje zijn voor jou en je vriendinnen.

Opbouw van een cursus

Je leert tijdens de cursus de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een manicure- en pedicurebehandeling uit te voeren. Ook leer je hierbij het hoe-en-wat over gel- en acrylnagels aanbrengen. Zo leer je bijvoorbeeld over basishygiëneregels in een nagelsalon, verzorging van de nagels, gereedschappen (nagelvijl, uv-lamp et cetera) en nageldesigns. Verder leer je de bepaalde vijltechnieken om in meerdere vormen nagels te kunnen vijlen. Denk hierbij aan de amandelvorm, vierkant of de French Tip. De mogelijkheden met acryl- of gelnagels zijn eindeloos. Als je de nagels goed kunt aanbrengen, vormen ze een mooie basis om mooie designs op aan te kunnen brengen of bijvoorbeeld een nagelpiercing te nemen.

Gelnagels

Acryl- en gelnagels zijn nepnagels die worden aangebracht op je natuurlijke nagels. Gelnagels geven vaak een meer glanzende en natuurlijke uitstraling, terwijl acrylnagels sterker en duurzamer zijn in vergelijking met gelnagels. Een van de belangrijkste redenen voor het kiezen van gelnagels, is het uiterlijk. Gelnagels geven een naturelle look, terwijl je aan acrylnagels eerder kunt afzien dat ze nep zijn. De meeste gelnagels worden gehard onder uv-licht. Sommige gelnagels hebben alleen een gelactivator nodig om uit te harden. Gelnagels kunnen worden aangebracht met of zonder een basislaag. Als de basislaag correct is aangebracht, hoeft deze het nagelbed niet te beschadigen.

Cursus gelnagels

Acrylnagels

Acrylnagels zijn erg stevig, meer dan gelnagels. Indien op de juist manier aangebracht en als je goed voor je nagels zorgt, gaan acrylnagels veel langer mee dan nepnagels van gel. Acrylnagels worden op de nagels bevestigd door eerst een primer of een lijmachtige substantie op de nagels aan te brengen. Vervolgens wordt een acrylnagel op de bestaande nagel aangebracht. De uithardingstijd is over het algemeen langzamer in vergelijking met gelnagels. Indien correct aangebracht met de juiste hoeveelheid, etsen of beschadigen de primers het nagelbed niet. Contact met de huid moet echter worden vermeden om het risico op allergische reacties te verminderen.

Vraag naar de mogelijkheden bij ons voor Cursus gelnagels.