Posted on: 10 januari 2024 Posted by: Nails Comments: 0

Hoe houd je je acrylnagels mooi?

Om je acrylnagels mooi te houden, blijf je er zoveel mogelijk vanaf om op die manier beschadigen en loslaten te voorkomen. Eventuele randjes vijl je voorzichtig bij met een vijl. Worden je nagels te lang? Ook dan kun je ze bijvijlen. Knip je acrylnagels nooit af! Hierdoor kunnen ze snel scheuren of breken. Besteed ook voldoende aandacht aan je nagelriemen, door ze elke dag in te smeren met een nagelriemolie en ze regelmatig zachtjes terug te duwen. Om je acrylnagels te beschermen, draag je bij het schoonmaken of klussen handschoenen. Verder kun je acrylnagels gewoon opnieuw lakken. Wel zo fijn, als je weer eens een ander kleurtje wilt.

Wil je van je acrylnagels af? Dan kun je ze ook thuis gewoon verwijderen. Ga daarbij altijd zo voorzichtig mogelijk te werk om beschadigingen aan je eigen nagel te voorkomen. Je kunt acrylnagels verwijderen door de bovenkant van de lak zachtjes te vijlen tot de glans eraf is. Daarna bedek je de nagel met een watje met nagellakremover en omwikkel je je vingertop met aluminiumfolie. Dit laat je een half uur zitten, zodat de remover zijn werk kan doen.

Na deze inwerktijd veeg je met een tissue de opgeloste acryl weg. Met een speciale verwijdertool voor kunstnagels, kun je de acrylnagel voorzichtig losmaken. Zitten er toch nog restjes op je nagels? Herhaal de behandeling dan nog een keer. Na het verwijderen van acrylnagels kunnen je eigen nagels wel een verwenbeurt gebruiken. Ze hebben vooral vocht en voeding nodig. Gebruik daarom regelmatig een goede nagelcrème of -olie om je nagels weer in topconditie te brengen. Als je nagels zacht zijn geworden, breng je een laagje nagelverharder op je nagel aan. Dat geeft meteen een mooie, verzorgde glans, zodat je nagels ook in natuurlijke vorm een mooie uitstraling hebben.