Posted on: 10 januari 2024 Posted by: Nails Comments: 0
Droge handen in de winter

Droge handen in de winter… veel mensen hebben daar last van.

Het is dan ook fijn om je nagelriemen extra te verzorgen met een olie. Even insmeren voordat je gaat slapen. Zo heeft de nagelriem olie de hele nacht de tijd om in te trekken. Wist je dat bij regelmatig gebruik van nagelriem olie je minder kans heb op breuk en liften van je kunstnagels? En het bevorderd de groei en sterkte van gezonde nagels.

Nagelriemen verzorgen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een manicure behandeling. Vlak onder de nagelriem wordt de nagel gevormd. Als de nagelriemen niet in goede conditie zijn of beschadigd worden door een verkeerde verzorging, dan heeft dit invloed op de groei en de gezondheid van de nagel. Er bestaan echter veel misverstanden over hoe je nagelriemen het beste verzorgt en wat je vooral wel en niet moet doen!

Droge handen in de winter

De nagelriemen zijn ontzettend belangrijk, omdat ze dienstdoen als de beschermers van het groeicentrum van de nagels (de matrix). Ze liggen als een laagje over de overgang van de huid en het begin van de nagel. Ze zorgen erop die manier voor dat bacteriën geen kans krijgen om het lichaam binnen te dringen en infecties te voorzaken. Door de nagelriemen dagelijks goed te verzorgen met speciale nagelriemolie, blijven ze soepel en zacht. Dat is belangrijk, want uitgedroogde en verharde nagelriemen zijn kwetsbaar voor scheuren en barsten. Daardoor vermindert de beschermende functie van de nagelriemen.

Van de nagelriemen blijf je af! (vooral Droge handen in de winter)

De allerbelangrijkste regel als het om nagelriemen verzorgen gaat, is: blijf van de nagelriemen zelf af. Je wilt hun beschermende functie niet verstoren. Het gebeurt nog weleens dat mensen uit onwetendheid hun nagelriemen wegknippen. De matrix van de nagels ligt dan open en de huid wordt dan heel gevoelig voor infecties. Een infectie herken je aan kloppende, rode en pijnlijke vingertoppen, zwelling van de nagelriemen en pus. In ernstige gevallen kan er koorts optreden. Raadpleeg in dit geval altijd een arts. Het is belangrijk dat de infectie goed wordt behandeld.