Posted on: 1 februari 2024 Posted by: Nails Comments: 0
wat is Base & TopCoat?

Wat is Base & TopCoat?

“Base & Top Coat” verwijst naar twee verschillende soorten nagellak die vaak worden gebruikt bij het aanbrengen van gel- of gewone nagellak om de duurzaamheid en uitstraling van de manicure te verbeteren.

Base Coat:

 • De base coat is de eerste laag nagellak die wordt aangebracht voordat de gekleurde nagellak wordt aangebracht. Het heeft verschillende functies, waaronder het creëren van een glad oppervlak voor de kleur om zich aan te hechten, het voorkomen van verkleuring van de natuurlijke nagel door de gekleurde nagellak, en het bevorderen van de hechting van de nagellak aan de nagel.

Top Coat:

 • De top coat is de laatste laag nagellak die wordt aangebracht nadat de gekleurde nagellak is opgedroogd. Het dient verschillende doelen, zoals het geven van een glanzende afwerking aan de nagels, het verlengen van de levensduur van de manicure door bescherming tegen krassen en chips, en het bevorderen van een snellere droogtijd.

Door het gebruik van zowel een base coat als een top coat kan een nagellakliefhebber genieten van een langdurigere en professioneel ogende manicure. Het gebruik van een base coat helpt ook om de nagels te beschermen tegen verkleuring en beschadiging die soms kan optreden bij het dragen van gekleurde nagellak.

hoe breng topcoat aan bij nagels?

Het aanbrengen van een topcoat op je nagels is een eenvoudige stap die je manicure voltooit en ervoor zorgt dat deze er glanzend en professioneel uitziet, terwijl het ook de duurzaamheid verbetert. Hier zijn de algemene stappen om topcoat aan te brengen:

 1. Wacht tot de gekleurde nagellak droog is:
  • Zorg ervoor dat de gekleurde nagellak volledig droog is voordat je de topcoat aanbrengt. Dit helpt voorkomen dat de kleuren zich vermengen en vlekken ontstaan.
 2. Open de topcoat:
  • Als je een flesje topcoat hebt, open het dan voorzichtig. Sommige topcoats hebben een glanzende afwerking, terwijl andere mogelijk een matte of satijnen afwerking bieden.
 3. Breng een dunne laag aan:
  • Doop het penseel in de topcoat en zorg ervoor dat je niet te veel product opneemt. Breng vervolgens een dunne laag topcoat aan over elke nagel. Probeer de nagel in één soepele beweging te bedekken.
 4. Sluit de vrije rand af:
  • Zorg ervoor dat je de vrije rand van elke nagel bedekt met de topcoat. Dit helpt om de nagellak langer te laten meegaan en voorkomt chips.
 5. Laat de topcoat drogen:
  • Laat de topcoat volledig drogen voordat je andere activiteiten onderneemt. De droogtijd kan variëren afhankelijk van het merk en type topcoat dat je gebruikt.
 6. Optioneel: Breng een tweede laag aan:
  • Indien gewenst kun je na het drogen van de eerste laag een tweede laag topcoat aanbrengen voor extra glans en duurzaamheid.
 7. Reinig eventuele knoeisels:
  • Als je tijdens het aanbrengen van de topcoat knoeit, kun je een nagellakcorrectiemiddel of een fijn kwastje gedoopt in nagellakremover gebruiken om eventuele overtollige topcoat te corrigeren.

Na deze stappen zou je nagels bedekt moeten zijn met een mooie, glanzende topcoat die je manicure beschermt en verbetert.

Heeft u nog vragen over : Wat is Base & TopCoat? neem dan contact met ons op.