Posted on: 1 februari 2024 Posted by: Nails Comments: 0
Wat is beter Shellac of Gellak?

Wat is beter Shellac of Gellak?

Shellac:

  • Shellac is een merknaam van een specifiek soort gel-nagellak die wordt geproduceerd door het bedrijf CND (Creative Nail Design). Shellac is een hybride nagellak die eigenschappen van zowel gel als traditionele nagellak combineert. Het wordt uitgehard onder UV-licht en staat bekend om zijn duurzaamheid en glans. Shellac wordt meestal aangebracht in salons door professionele nagelstylisten.

Gellak:

  • “Gellak” is een bredere term die wordt gebruikt om verschillende merken gel-nagellak aan te duiden. Het is ook een hybride product dat kenmerken van zowel gel als traditionele nagellak heeft. Net als Shellac wordt gellak uitgehard onder UV- of LED-licht. Verschillende merken bieden gellakproducten aan, en ze kunnen variëren in samenstelling, kleurkeuze en duurzaamheid.

In termen van “wat beter is”, hangt het af van persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van je nagels. Beide Shellac en gellak bieden voordelen zoals langdurige glans en duurzaamheid vergeleken met traditionele nagellak. Hier zijn enkele overwegingen:

  • Duurzaamheid: Over het algemeen staan zowel Shellac als gellak bekend om hun langere houdbaarheid in vergelijking met gewone nagellak.
  • Applicatie: Beide vereisen uitharding onder UV- of LED-licht, maar de applicatiemethode kan variëren tussen merken.
  • Verwijdering: Verwijdering van Shellac en gellak vereist doorgaans het weken van de nagels in een oplosmiddel, maar de duur kan verschillen.
  • Kleurkeuze: Beide categorieën bieden een breed scala aan kleuren.

Het is belangrijk op te merken dat de termen vaak door elkaar worden gebruikt in alledaagse taal, en de keuze tussen Shellac en gellak kan afhangen van persoonlijke ervaring, merkvoorkeur en beschikbaarheid bij de gekozen nagelsalon. Het is raadzaam om te overleggen met een professionele nagelstylist om de beste keuze voor jouw specifieke behoeften te bepalen. Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze webshop blog voor meer tips over nagels. Webshop bekijken van GM Nails.