Posted on: 16 januari 2024 Posted by: Nails Comments: 0
nagelbehandeling

Weetjes over acryl- gelnagels

Veel vrouwen kiezen ervoor om kunstnagels te laten zetten over hun eigen nagels. Het wordt steeds populairder en je heb steeds meer keus uit kunstnagels. Je kunt ze versieren met glitters, streepjes of verschillende kleuren. Acryl en gelnagels zorgen ervoor dat je nagels er goed en verzorgt uitzien. Het geeft een vrouw meer zelfvertrouwen, het staat chique. 

Acrylnagels & gelnagels
Bij acrylnagels werken ze met vloeistof en poeder, als de vloeistof samen gevoegd wordt met de poeder vormt het een vloeibaar bolletje. Als het vloeibare bolletje uitgehard is vijl je hem in de vorm van de nagel. Deze behandeling zorgt voor een natuurlijk uitziende nagel, de behandeling duurt ongeveer twee uur.

Bij gelnagels werken ze met een stroperige gel dat op de nagel wordt gesmeerd. Eerst wordt de nagel goed gevijld en alle velletjes om de nagel heen worden weggehaald, net als bij een manicure. Ze smeren de gel precies op de vorm van je eigen nagel, dit gaat millimeter bij millimeter. Zodra de gel er goed op zit moet het drogen onder een UV-lamp. De behandeling duurt iets langs dan bij acrylnagels.

Nabehandeling
Als je de nagels mooi wilt houden is het belangrijk dat je om de 2 a 5 weken een nabehandeling doet. Dit moet omdat je eigen nagels nog groeien, op een gegeven moment zal dit er niet meer mooi uitzien. Bij de nabehandeling vullen ze de nagel bij, of zetten ze hem opnieuw. Het verschilt per persoon hoelang het duurt voor je weer een behandeling nodig hebt.

Verwijderen van kunstnagels
Heb je kunstnagels laten zetten en ze bevallen toch niet kun je ze er gewoon weer afhalen. Het is alleen wel beter om het te doen in een nagelstudio. Bij de nagelstudio hebben ze professionele spullen om de kunstnagels te verwijderen. Probeer ze dus niet af te breken of bijten, dan beschadig je alleen maar de natuurlijke nagel.

Voor en nadelen van acryl of gelnagels

Een acrylnagel of gelnagel is een soort kunstnagel dat bovenop jou echte nagel komt. Het zorgt er voor dat je handen er netjes en goed verzorgd uitzien. Veel vrouwen vinden dat erg belangrijk dat je handen er verzorg uitzien, het wordt ook steeds populairder om kunstnagels te laten zetten. Er zitten wel verschillen tussen de acrylnagel en de gelnagel. Op het eerste plaatje zie je gelnagels en het tweede plaatje acrylnagels.

Verschil acrylnagels en gelnagels
Bij acrylnagels komt er een soort mal om je vinger heen. Op de mal wordt de acrylpoeder samen met een bindende vloeistof aangebracht. Het wordt in een nagelvorm geboetseerd. Bij gelnagels werken ze met een stroperige gel die pietje precies wordt aangebracht. Ze werken millimeter per millimeter. Als de gel aangebracht is wordt je nagel onder een lamp gezet, deze lamp zorgt ervoor dat je gelnagel snel hard wordt. Meestal komt er over je echte nagel 3 laagjes gel, het is ook mogelijk om een kleurtje te kiezen.  Acrylnagels zijn harder dan gelnagels.

Voordelen en nadelen acrylnagels
Een acrylnagel is keihard, zoals steen. Vooral voor nagelbijters is de acrylnagel een goeie oplossing om te stoppen met nagelbijten. Als je met je acrylnagels valt en er komt lucht onder de nagel kun je dit makkelijk wegvijlen. Een acrylnagel is ook goedkoper dan een gelnagel. De nadelen zijn wel dat een acrylnagel iets nepper eruit ziet dan gel.

Voordelen en nadelen gelnagel
Een gelnagel is flexibeler dan een acrylnagel. Als je last heb van dunne nagels kun je beter kiezen voor een gelnagel. Een gelnagel ziet er echter uit en glanst mooi. De nadelen zijn dat het duurder is dan acryl, ook kun je in 1x een groot deel van je nagel verliezen als je bijvoorbeeld valt. Weetjes over acryl- gelnagels.