Posted on: 16 januari 2024 Posted by: Nails Comments: 0

Mooie nagels

De opbouw van jouw nagels

De nagel bestaat uit verschillende onderdelen met allemaal een eigen functie. Het zichtbare gedeelte is de nagelplaat en op de nagelplaat, bij de nagelriem is bij de meeste mensen een lichtgekleurd maantje te zien, welke we de lunula noemen. Onder de huid bevindt zich de matrix, dit is de geboorteplaats van de nagel en de plek waar de keratinecellen worden aangemaakt. De matrix wordt weer beschermd door de nagelriem.

Mooie nagels

Mooie nagels zijn belangrijk voor je uitstraling en je zelfbeeld, en bovendien moet je ze nauwlettend in de gaten houden, want veranderingen in kleur en structuur kunnen wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen. We zetten enkele belangrijke verzorgingstips op een rij.

Bij knippen kunnen scheurtjes en scherpe randen ontstaan die dan toch bijgevijld moeten worden. Vijl met de nagelrichting mee en in ronde bewegingen. Vijl de nagels nooit opzij, maar alleen vooraan. Gebruik daarvoor een kartonnen of houten vijl, en geen ruwe, grove, metalen vijl. Die is te hard voor de nagels en kan kleine barstjes, gespleten nagels en kloofjes veroorzaken. Een zachte, fijne vijl is veel nagelvriendelijker. 

Kies de juiste shampoo voor je nagels

De shampoo die je gebruikt, is misschien wel geschikt voor je haar maar niet voor je nagels. Dit geldt vooral voor shampoo voor vettig haar die vet en natuurlijke huidolie van de hoofdhuid verwijdert. Als je die shampoo frequent gebruikt en zeer droge nagels hebt, kunnen ze daardoor nog droger worden.

Gebruik liever geen zogenaamde ‘nagelverharders‘. 

Deze producten kunnen de nagels brozer maken omdat ze de nagels kunnen uitdrogen. ook nagellak bevat ook een ‘nagelverharder’. Las ook telkens een rustperiode van minstens één maand in. Kunstnagels kunnen de natuurlijke nagel beschadigen. Helemaal geen kunstnagels gebruiken is nog beter.

Bekijk ons blog om meer nagel tips te lezen. GM Nails alles voor je nagels.